martes, 26 de abril de 2011

1 de maig de la CNT Catalunya i Balears. Acte a Barcelona

Us passem la convocatòria de la CNT de Catalunya i Balears per aquest 1 de Maig, dia dels treballadors/es. Aquest any no es farà a l’Arc de Triomf, sinó al parc de les 3 xemeneies, al Poble Sec. Començarà a partir de les 10h del matí.

Esperem la vostra assistència!

Per un primer de maig combatiu i anarcosindicalista!

Clíca sobre el cartell per veure-ho més gran.

Un any més, ens apropem a una data tan significativa pels qui aspirem a transformar la societat des del món del treball com és el Primer de Maig, immersos en aquesta profunda crisi econòmica que tantes i tantes vegades hem vist utilitzar als poders fàctics de la nostra societat per legitimar la retallada de torn.

No obstant això, aquest any té com a diferència respecte als últims que en aquesta ocasió arribem al Primer de Maig suportant a les nostres esquenes una onada molt recent i molt concentrada de retallades antiobreres sense precedents en les últimes tres dècades; retallades que, com la CNT ha denunciat ja en els diversos comunicats i notes de premsa fetes públiques a cada ocasió i a cada signatura d’aquests pactes i reformes, suposen una gravíssima pèrdua de drets per tots nosaltres, per a tots els treballadors, que precaritzaran en el futur proper encara més les nostres condicions de treball, que disminuiran les nostres pensions, que ens fara falta treballar més anys per menys diners, que enterraran la negociació col·lectiva, etcètera. Tot això, per descomptat, en nom de la “recuperació econòmica”, argument del govern del PSOE que no amaga una altra cosa que el tornar a la seva polítics d’especulació salvatge i els beneficis empresarials il·limitats sense que, mentrestant, cap empresari ni banquer perdin diners, malgrat ser ells mateixos els responsables directes de la crisi.

Sent conscients de la gravetat de l’ atac contra el conjunt dels treballadors i de la necessitat d’intentar aturar-ho i revertir-ho si no volem que govern, patronal i burocràcies de CCOO i UGT culminin l’enterrament social del moviment obrer. La CNT ha fet una crida a les organitzacions sindicals que en les últimes setmanes i mesos han fet patenti el seu rebuig al Pacte Social, amb l’objectiu d’arribar a un acord de mínims que ens permeti a tots iniciar de forma unitària a carrers i llocs de treball quantes lluites siguin possibles per “donar-li la volta a la truita”, com es refereix la dita popular.

No obstant això, tenint sempre present la necessitat de juntar esforços perquè la sortida de la crisi no passi per l’ abaratiment d’acomiadaments, signatures continuades d’E retallades als aturats, augment de la desocupació i l’edat de jubilació (per donar alguns exemples) la CNT no vol deixar passar l’ocasió de plantejar, en el context d’una data amb tanta càrrega de lluita com el Primer de Maig, la necessitat de tot sindicalista conscient, pertanyi a una o una altra organització, de qüestionar no només a les cúpules de CCOO i UGT, sinó també al propi model sindical que ha convertit a aquestes cúpules en “representants” únics i inamovibles dels nostres interessos de classe, i que per tant ha permès que aquests interessos de classe es vegin constantment contrariats per la realitat de cada nou pacte, cada nova reforma i cada nou decret en relació al món del treball.

Des de la CNT entenem que la desmobilització dels treballadors no és un factor merament casual, ni propiciat únicament per la tasca intoxicadora dels mitjans de comunicació, sinó que respon també a causes estructurals: quan el mètode d’organització en les empreses seguit de forma majoritària passa per un model sindical de representació (el fixat a l’ ET i la LOLS, que fa recaure el seu pes sobre les eleccions sindicals, els delegats de personal i els comitès d’empresa), un model en el qual es protegeix contra el perill de l’acomiadament a una clara minoria de cada plantilla (la que resulta triada com a representant exclusivament) deixant a la resta en una pitjor situació front el problema de l’atur, resulta lògic que aquesta resta dels treballadors prefereixi no mobiltzar-se, atès que no gaudeixen de la mateixa protecció, i es tendeix de manera natural a deixar en mans de la minoria tots els assumptes relatius a les seves condicions de treball.
Des de la CNT, per contra, entenem que el fre a aquesta onada de retallades no el trobarem en els vots sinó en la conversió de la militància sindical en un fenomen majoritari dins de les empreses: l’única manera d’obtenir conquestes, o almenys frenar reculades, passa per la lluita i la implicació directa de la majoria dels afectats, mai a l’inrevés.

Ningú diu que això sigui fàcil, o que l’èxit estigui garantit, però la veritat és que com no podem seguir, és com venim estant fins ara. I és aquí on la CNT té una alternativa clara per oferir, una alternativa que prescindeix de privilegis de qualsevol tipus i que fa recaure tot el seu pes i la seva capacitat sobre l’acció d’els qui la duen a terme: l’alternativa de la secció sindical com a eina organitzativa als llocs de treball. Tant en el passat recent com a l’actualitat, hem vist molts acomiadaments i sancions que responien a represàlies contra treballadors mobilitzats convertir-se en nuls, fins i tot hem vist a empreses asseure’s a negociar la concessió de la garantia laboral (és a dir, l’extensió de la protecció enfront de l’acomiadament a tota la plantilla) o un altre tipus de millores, tot això fruit d’una acció sindical ben planificada i desenvolupada, sempre sota la màxima que el sindicalisme no pot ser alguna cosa aliena a la classe obrera, i no pot per tant sustentar-se en privilegis.

Hem vist èxits de llarg a llarg de l’Estat Español, com el de la vaga de Flightcare en l’Aeroport del Prat, on l’empresa ha vist frustrats els seus intents per il·legalitzar els aturs convocats per la CNT, i assistim en aquests moments a una nova vaga convocada també per la CNT en l’empresa AUSSA, precisament reivindicant entre altres coses la retirada d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació i la concessió de l’esmentada garantia laboral. Hem vist com empreses del calibre de EULEN han estat obligades a canviar el conveni que venien aplicant als seus treballadors en tota una ciutat per un altre amb millores notables sobre l’anterior, o com un llarg etcètera d’empreses s’han vist obligades a canviar la seva política de contractació, o a esmenar cessions il·legals de treballadors… sempre amb el model sindical que proposa la CNT com a comú denominador.

I tot això només en l’últim any: aquest model sindical que, com dèiem, diu sí a la participació de tots els afectats en els seus problemes a través de la secció sindical i per la mateixa raó diu no als comitès d’empresa, aquest model que diu no a subvencions i cànons de negociació, perquè busca la independència econòmica per poder defensar únicament interessos dels treballadors i no deure’s a ningú més.

Per totes aquestes raons, tanquem aquest comunicat tal com el començavem: avui més que mai és necessària la unitat d’acció de tots aquells que rebutgem el pacte social, però també és avui més necessària que mai la revisió autocrítica del model sindical que ens ha conduït a tots els treballadors a aquest carreró sense sortida.

PEL SINDICALISME DE CLASSE, ECONÒMICAMENT INDEPENDENT I D’ACCIÓ DIRECTA

PER L’ANARCOSINDICALISME

VISCA EL PRIMER DE MAIG

1 de Maig al Parc de les Tres Xemeneies (av. Paralel, Pstg La Canadenca)

10:00 Esmorzar
10:30/11:30 Activitats per a criatures, espectacle del grup Mimulus.
12:00 Miting
13:00 Manifestació
14:00 Dinar: paella vegetal i ecològica, i +

viernes, 8 de abril de 2011

Xunta de Galicia: STOP Despidos, STOP Privatización !

sábado, 2 de abril de 2011

La canción de las empresas de trabajo temporal o Subcontratas (ETTs / E.T.T.s.)

viernes, 1 de abril de 2011

San Precario, patrón de los informátic@s 30/03/11

Articulo cedido por los compañer@s de Siega Informatic@s de la Xunta de Galicia

Este es el 5º año de celebración del San Precario en el Siega, el servicio de Informática de la Consellería de Educación de la Xunta de Galicia.
En esta ocasión haremos especial hincapié en el aumento de la preocupación de los informáticos por sus condiciones laborales, tanto en la comarca de Compostela como a nivel de todo el estado, creciendo los conflictos y la autoorganización de los trabajadores y trabajadoras en el sector.

A nivel de Compostela vemos la evolución de las distintas denuncias de informáticos en varias Consellerías de la Xunta de Galicia. En todos los casos, en la Consellería de Educación, en la Consellería de Medio Ambiente y en la Consellería de Sanidade existieron denuncias por cesión ilegal de trabajadores para posteriormente producirse los despidos por parte de la Xunta y las empresas Tecnocom y Tragsatec. Así 5 compañeros y compañeras llevan varios meses ya en la calle esperando los correspondientes juicios. (más info en: http://www.cntgaliza.org/?q=despidos)

Problemas semejantes vemos si ampliamos las miras al resto del estado, encontrándonos:

En Catalunya hay dos secciones sindicales de informáticos en distintos departamentos de la Generalitat: en el departamento de Cultura (http://sermicrohospitaletcnt.blogspot.com/) y en el departamento de Territori i Sostenibilitat (http://cnt-agites.blogspot.com/). En ambos casos se presentaron denuncias por cesión ilegal ante la Generalitat y con empresas implicadas de la calaña de: Informática de El Corte Inglés (IECISA), Sermicro, Nextret. Estos compañeros están sufriendo un brutal acoso por parte del govern catalán y las citadas empresas.

Por otra parte están los compañeros del Seris, en el Hospital San Pedro en Logrono, perteneciente al departamento de Informática de Riojasalud donde vemos una situación aun más dramática con 6 trabajadores informáticos despedidos, que denuncian la RiojaSalud y a las empresas Telefonica Soluciones y Oesía Networks por prácticas de cesión ilegal (http://cntoesia.blogspot.com/).

Recientemente, encontramos informáticos en conflicto en Mérida, un claro caso de acoso sindical en la empresa Silice Tecnología y Servicios S.L donde van 4 despedidos de la Sección sindical de CNT (que abarca a 2/3 del total de la plantilla), tras reclamar los derechos más básicos (http://cnt.es/noticias/continua-lana-repesion-sindical-en-silice-tecnologia-y-servicios-sl).

También vienen de autoorganizarse los compañeros/as informáticos en la capital del estado (http://informaticamadrid.cnt.es) para intentar dar una respuesta organizada a los constantes abusos que sufrimos por parte de los empresarios del sector.


En definitiva, la CNT opta por la via de la protesta y del no sometimento a los dictados de estas empresas cárnicas de la informática, ya sabemos que este es en muchos casos un camino duro y difícil pero no podemos dejar que se nos vulnere el derecho más básico que tenemos: el de levantar la cabeza y mostrar dignidad. No somos ganado sin derechos, somos trabajadores y trabajadoras conscientes y sólo buscamos trabajar en condiciones dignas en el sector informático.